Ohjelma

Ohjelma päivittyy ja muutokset ovat mahdollisia.

Tämän vuoden festivaalin teema on Sukupolvet. Ohjelmistossa teema näkyy monin tavoin: olemme kutsuneet taiteilijoita eri sukupolvista kertomaan omia kokemuksiaan, toteutamme ohjelmaa, joka antaa nykyiselle sukupolvelle mahdollisuuden kehittyä sarjakuvantekijöinä, ilahdutamme ihmisiä nuorten ja vanhojen sarjakuvan tekijöiden dialogilla ja kurkistamme tulevaisuuteen mm. verkkosarjakuvan näkökulmasta. Ajankohtaisia, koko ohjelmaa läpileikkaavia teemoja ovat tuttuun tapaan yhdenvertaisuus ja monikulttuurisuus, joka näkyy festivaaliohjelmistossa.

Kutsuvieraat

  • Aulikki Oksanen (FIN) - näyttely Taidehallissa, artist talk Tehdassalissa
  • Priit ja Olga Pärn (EST) – näyttely Taidehallissa, artist talk Studiossa
  • Amalia Alvarez (SWE) - näyttely Porvoon kirjastolla, artist talk Tehdassalissa
  • Jiipu Uusitalo (FIN) – Näyttely Kulma-galleriassa, artist talk Tehdassalissa

Lämpiö Stagella artistihaastatteluja:

11.30−12.00 Emmi Valve
Emmi Valve on porvoolainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Valveen esikoisteos, päiväkirja-albumi Sit kun sun naama räjähtää (Huuda Huuda) ilmestyi 2013. Valve on julkaissut paljon sarjakuvia mm. palkituissa pienlehdissään, sarjakuvablogissaan ja Aseman Antologia nro 8:ssa (2016). Valve kertoo haastattelussaan tuoreesta teoksestaan Armo, joka on myös esillä Galleria Kreutzissa.

12.00−12.30 Puupää-palkinnon 2018 voittaja Martti Sirolan haastattelu
Suomen sarjakuvaseura on myöntänyt vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon sarjakuvataiteilija/kuvittaja Martti
Sirolalle (s. 1947) Pitkän linjan sarjakuvataiteilija Sirola on saanut innoitusta työhönsä kansanhuumorista, historiasta ja luonnosta. Martti Sirolan haastattelu Lämpiö-lavalla klo 12.00−12.30, haastattelijana Vesa Kataisto.

 

12.30−13.00 Aino Sutinen ja Pysäytetyt-projekti
Aino Sutinen työskentelee laajassa tutkijoiden, journalistien ja taiteilijoiden Pysäytetyt-projektissa. Pysäytetyt-tutkimushanke haastatteli yli 160 ihmistä etnisestä profiloinnista. Verkossa julkaistava sarjakuva perustuu näihin haastatteluihin. Sutinen on työstämässä nettisarjakuvaa, joka julkaistaan ennen festivaalia. Piirtäjä Aino Sutinen esittelee projektia. Tutustu projektiin Instagramissa tästä ja tästä.

13.00−13.30  Joanna Wingren, Sonja Ahlfors ja Johan Isaksson – Någon hatar oss igen (på svenska)
Haastattelussa Blaue Fraun feministinen ja normikriittinen taiteilijakaksikko Joanna Wingren ja Sonja Ahlfors sekä kaksikon sensuroimattomista chattikeskusteluista kootun Någon hatar oss igen kirjan kuvittaja Johan Isaksson.

13.30−14.30 Tapaa kustantaja – pikadeitit
Kustantajadeitti tuo yhteen kustantajia ja sarjakuvantekijöitä. Paikalle saapuvien kustantamoiden edustajat pitävät vuorollaan lyhyet esittelyt ja kertovat, millaisia sarjakuvia julkaisevat ja ovat mahdollisesti kiinnostuneita julkaisemaan. Esittelyjen jälkeen sarjakuvantekijöillä on mahdollisuus tulla näyttämään töitään tai muuten vaan juttelemaan kustantajien kanssa.

15.30−16.00  Heikki Paakkanen
Heikki Paakkanen on suomalaisen sarjakuvan eksentrinen herrasmies ja grand old man. Paakkasen piirroksia lienee lähes jokainen suomalainen nähnyt ainakin Ilta-Sanomien sivuilla. Paakkanen on kerännyt töistään useita tunnustuksia, joista mainittakoon suomalaisen sarjakuvan merkittävimmät, Puupäähattu vuonna 2013 ja jaettu Sarjakuvafinlandia vuonna 2011. Paakkanen on taiteilijuutensa lisäksi mm. posetiivari, harrastelijamiekkailija ja keräilee täytettyjä muurahaiskarhuja. Å-Festiin Paakkanen on luvannut tuoda mukanaan yllätyksiä…

Tehdassali Stage

11.15−11.30 Avaussanat kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula

11.30−12.15 Verkkosarjakuvan tulevaisuus -paneelikeskustelu
Sarjakuvataiteilijat Sunna Kitti (Lone Singularity), Laura Torvinen (BSandL) ja Päivi Niinikangas (Riverbound) keskustelevat eroista omakustannejulkaisussa kun siirrytään paperilta pienlehdistä verkkojulkaisuihin. Suuret lukijamäärät ja kansainväliset mahdollisuudet houkuttavat monia. Paneelin moderaattorina sarjakuvatateilija H-P Lehkonen.

12.30−13.15 Artist talk: Jiipu Uusitalo
Å-festin kotimainen nuori kutsutaiteilija on tänä vuonna Jiipu Uusitalo, joka on tullut tunnetuksi sarjakuvabloggaajana (mm. Vuoden sarjakuvablogi 2017). Uusitalo on kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä; transhenkilö, anarkisti ja aktivisti. Vaikka Jiipun sarjakuvat ovat päiväkirjanomaisia, eivät ne silti ole liian henkilökohtaisia; niissä yhdistyy henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen näkökulma, työn jälki on kaunista ja muita jäljittelemätöntä. Jiipu on julkaissut blogin lisäksi myös omakustanteita eli hänen sarjakuvataiteilijan työnsä ei rajoitu yksinomaan verkkoon.Jiipu kuvailee työtään näin:"Me elämme historiallista muutosaikaa: halpa energia, jonka varaan kulutusyhteiskunta on rakennettu, on loppumassa maailmasta. Olemme pilanneet elinympäristömme ja saaneet planeetan ilmaston sekaisin. Välillä mietin, onko kovin älykästä käyttää aikaansa sarjakuvablogin pitämiseen, kun voisin myös opetella viljelemään kaalia. Siitä voisi olla hyötyä muuttuvassa maailmassa. Olen kyllä vähän kokeillut lehtikaalin viljelyä ja piirtänyt siitä blogiini."

Jiipu Uusitalon näyttely Taidetehtaan Kulma-galleriassa 9.2.- 4.3.2018.

13.30−14.00 Sarjakuvan tekijän oikeudet verkossa -tietoisku
Tekijänoikeuslainsäädäntö suojaa sarjakuvan tekijöitä myös verkossa. Millaisia tekijänoikeuteen liittyviä asioita sarjakuvaa tekevän täytyy huomioida digitaalisissa ympäristöissä ja miten omia teoksia voi suojata ja toisaalta myös jakaa tietyin oikeuksin? Immateriaalioikeuksiin perehtynyt lakimies Mikko Nurmisto (Asianajotoimisto Bird & Bird Oy) johdattaa tekijänoikeuden perusteisiin ja antaa hyviä vinkkejä sarjakuvantekijöille sekä yleisesti digitaalisten ympäristöjen tekijänoikeusasioista kiinnostuneille.

14.00−14.30 Harri ja Kai Vaalio
Joskus sarjakuvien tekeminen on mahtava suku(polvi)vika. Tule kuuntelemaan Harrin ja hänen veljensä Kai Vaalion ajatuksia perheen ja suvun vaikutuksesta oman taiteen tekemiseen sekä siihen, mitä Vaaliot tekevät nykyään. Harri "Wallu" Vaalion teokset ovat katsottavissa SmÅ-festissa Vanhalla Söderströmin talolla ja samassa paikassa on myös nähtävissä Harrin toisen veljenpojan Anssi Vaalion teoksia.

14.30−15.15 Artist talk ja kirjan julkaisutilaisuus: Aulikki Oksanen
Tämän vuoden kotimainen kutsuvieraamme Aulikki Oksanen (s. 1944) on tullut tunnetuksi monipuolisena taiteilijana. Kirjailijana hänet tunnetaan runoista ja proosasta, yhteiskunnallisesti kantaaottavista teksteistä ja laululyriikoista. 60-luvulla, kun kirjailija kirjoitti, ja kuvataiteilija kuvitti, Oksasen tapaa yhdistää kuvituksia teksteihin pidettiin outona ja "avantgardistisena". Oksanen kertoo näkevänsä kirjoittaessaan asioita visuaalisesti. Töillään hän on työllään halunnut rikkoa ahtaita rajoituksia ja raivata tietä vapaammalle ilmaisulle. Oksasen teokset "Hevosen kuolema" (1966) "Emilia ja Suomi" (1967) ja myöhäisempi "Piispa Henrikin sormi ja muita katkelmia"(2004) ovat esimerkkejä tästä lähestymistavasta.Å-festeilla Aulikki Oksasen kuvituksia on nähtävillä Taidehallin päänäyttelyssä 9.2−4.3. Lisäksi hän esiintyy iltaklubilla yhdessä poikansa Antti Halosen kanssa.

15.15−16.00 Artist talk: Amalia Alvarez (på svenska)
Amalia Alvarez on chileläis-ruotsalainen sarjakuvataiteilija. Hänen sarjakuvakirjansa Fem papperslösa kvinnors historier (2013) on kirjoitettu espanjaksi, englanniksi ja ruotsiksi ja se kertoo nimensä mukaisesti viidestä Ruotsissa asuvasta tai asuneesta naisesta, jotka ovat maassa laittomasti. Alvarezin toinen teos Fem historier om prostituerande (Tusen serier 2016) koostuu viiden prostituoiduksi itseään kutsuvan kertomukset "asiakkaistaan" ja mitä nämä oikein haluavat ostaa. Erityisen ajankohtaiseksi vieraaksi Alvarezin tekee se, että hän on myös toiminut aktiivisesti rasismin ja seksuaalisen häirinnän vastustajana.

Amalia Alvarezin pidempi haastattelu teoksista ja ajankohtaisista teemoista festivaalipäivänä Tehdassalin lavalla ja hänen näyttelynsä on nähtävillä Porvoon kirjastossa. Näyttelyssä on materiaalia Alvarezin antirasistisista zineistä eli pienlehdistä.

16.00−16.45 Sarjakuvajournalismin mahdollisuudet Suomessa -paneeli
Paneelikeskustelussa avataan viime vuonna ilmestyneen Vihan ja inhon internet-sarjakuvan tekoprosessi ja spekuloidaan journalistisen sarjakuvan tulevaisuutta. Miksi lehdissä julkaistaan artikkeleita ja sarjakuvia, muttei sarjakuva-artikkeleita? Miten sarjakuva tukee journalistista ilmaisua? Miten journalisti ja kuvittaja työskentelevät yhdessä? Millaista keskustelua journalistisella sarjakuvalla voi saavuttaa? Miten vihapuheen kaltaiset ilmiöt tiivistetään kuviksi? Sarjakuvajournalismista keskustelevat viime syksynä Vihan ja inhon internet -teoksen julkaisseet journalisti Johanna Vehkoo ja kuvittaja Emmi Nieminen sekä sarjakuvajournalismia tutkinut ja opettanut Verna Kuutti. Paneelikeskustelua ohjaa toimittaja Mirja Kolttola.

Studio Stage:

11.45−12.15 Taina Hakala – Ajan kulumisesta -lukuesitys
Taina Hakala pitää lukuesityksen työn alla olevasta ja vielä muotoaan muuttavasta sarjakuvastaan. Ajan kulumisesta perustuu tekijän lapsuusajan perheeseen ja sukeltaa ajan kulkuun, rakastamisen ja menettämisen kokemukseen. Lukuesityksessä ruudut heijastetaan valkokankaalle ja kertojan teksti luetaan dramatisoidusti ääneen. Esitys on kaksikielinen (suomi, ruotsi).

12.15−13.00 Opi tekemään sarjakuvaa – Sarjakuva tiedon välittäjänä
Haaveiletko sarjakuvien piirtämisestä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tule Koskelan sarjispajaan! Sarjakuva on oivallinen tapa kertoa omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita. Sen avulla voidaan myös jakaa informaatiota monin eri tavoin.  Työpajassa näytetään esimerkein, miten sarjakuvan avulla voidaan välittää tietoa selkeästi yksinkertaisin keinoin, ja miten prosessi viedään läpi ideasta valmiiksi julkaisuksi saakka, niin netissä kuin painotuotteenakin. Työpajaa ohjaa Ilpo Koskela, joka on toiminut sarjakuvataiteen opettajana Oulun Taidekoulussa ja vetänyt kursseja sekä työpajoja sarjakuvien tekemisestä. Vuosina 2010 ja 2016, Koskela on julkaissut kaksi sarjakuvan tekemisen oppikirjaa. Hänen sarjakuviaan on käännetty useille vieraille kielille.

13.00−14.00 Artist Talk: Priit ja Olga Pärn sekä Pärnien lyhytelokuvanäytös
Kansainvälinen kutsuvieraamme Priit Pärn on Viron tunnetuin animaattori ja tunnustettu kuvataiteilija ja kuvittaja. Uransa hän aloitti 60-luvulla piirtämällä pilakuvia virolaisiin päivälehtiin. Pärn siirtyi 70-luvulla animaatioiden pariin, mutta piirtäminen näkyy vahvasti kaikessa hänen tekemisessään tänäkin päivänä. Pärn on opettanut ympäri maailmaa vuodesta 1990.

Pärnin vaikutusta suomalaiseen animaatioon ei voi väheksyä. Hän opetti Turun Taideakatemiassa animaatiota vuosina 1994 – 2007, ja vaikutti taideakatemian kansainvälisen maineen syntyyn. Tällä hetkellä Pärn opettaa animaatiota vaimonsa Olga Pärnin kanssa Viron Taideakatemiassa. Suomalaisille Priit Pärnin tuotannosta tutuimpia lienevät animaatiot kuten Aamiainen ruohikolla, ja lastenkirja Nurinkurin-Nuuti sekä kuvitukset Kari Hotakaisen lastenkirjoihin.

Å-Festin päänäyttelyssä Porvoon Taidetehtaan Taidehallissa nähdään Priit Pärnin kuvituksia 9.2−4.3. Lisäksi festivaalipäivänä on luvassa Priit ja Olga Pärnin lyhytanimaatioita sekä Pärnin pariskunnan haastattelu Studio Stagella. Elokuvanäytöksessä näemme kolme lyhytelokuvaa: Life without Gabriella Ferri, Divers in the Rain, ja Pilots on the way home.

14.15−15.00 Sarjakuvien käännöspaja

Tule kokeilemaan ryhmätyötä sarjakuvan kääntämisessä. Käännettävänä aineistona toimii Amalia Alvarezin sarjakuva, joka on tekstattu samaan kirjaan ruotsiksi, englanniksi ja espanjaksi. Tutkitaan kielen mahdollisuuksia ja mietitään miten teksti kääntyisi suomeksi. Paja on avoin kaikille sarjakuvien kääntämisestä kiinnostuneille. Pajan vetää sarjakuvataiteilija Taina Hakala.

Galleria Vitriini

Blaue Frau: Nägon hatar oss igen 9.2. – 4.3.
Taidetehtaan Vitriinissä 9.2. – 4.3.2018 Läntinen Aleksanterin katu 1
Avoinna ma-pe 9 – 18 la-su 11 – 16

Näyttely NÅGON HATAR OSS IGEN kirjaan perustuen. Sonja Ahlforsin ja Joanna Wingrenin sensuroimattomat facebookchattikeskustelut kohtaavat kuvittaja Johan Isakssonin visuaaliset maisemat.
Jatkuvassa keskustelussa muotoutuu ajatuksia feministisestä kamppailusta, ahdistuksesta, lapsista, seksistä, rakkaudesta, rahasta, teatterista, konflikteista, sisaruudesta ja ystävyydestä, maailmaa hahmotetaan kahden ARKKIfeministin näkökulmasta.

Kuulemme Ahlforsia ja Wingreniä sekä kuvittaja Johan Isakssonia myös lavalla festivaalipäivänä.
Någon hatar oss igen teoksessa sekä sen pohjalta nousevassa keskustelussa ja näyttelyssä otetaan kantaa feministiseen kamppailuun, ahdistukseen, lapsiin, seksiin, rakkauteen, rahaan, teatteriin, konflikteihin, sisaruuteen ja ystävyyteen hahmottaen maailmaa femiminsmin ja kahden arkkifeministin näkökulmasta.

Kirjastonurkkaus

Lämpiön kirjastonurkkauksessa on esillä entistä monipuolisempi sarjakuvien lukupiste yhteistyössä Söderkullan kirjaston kanssa. Lukunurkassa voit uppoutua ostoksiisi ja tavata sarjakuvien ystäviä.

11.30−13.00 Filippa Hellan sarjakuvapaja lapsille ja lapsiperheille. Keksi oma sarjakuvahahmo, harjoittele piirtämään ilmeitä ja tunneilmaisuja. Piirrä oma sarjakuva! Kaikenikäiset sarjakuvapiirtäjät ovat tervetulleita, pienimmät aikuisen seurassa. Työpajan vetäjänä toimii sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja Filippa Hella. Paja on kaksikielinen (suomi/ruotsi)

14.00−16.30 Lilli Logen sarjakuvatyöpaja. Lilli Loge on berliiniläinen, yli 10 vuotta sarjakuvan tekemistä opettanut sarjakuvataiteilija, jonka sarjakuvatyöpaja on avoin kaikille yli 16-vuotiaille. Työpajassa käydään dialogia ja piirretään pieni sarjis-zine. Aloittelijat opettelevat hahmojen ja ilmeiden piirtämisen sekä tarinankerronnan perustekniikoita. Pidemmälle edistyneet voivat harjoittaa ja kehittää taitojaan ja inspiroitua. Workshop pidetään englanniksi. Tutustu taiteilijaan

Porvoon kaupungin kirjasto

Näyttelyt avoinna 31.1−24.2  Festivaalipäivänä kirjasto on avoinna klo 10 – 15.
ma-to 10 – 19 pe 10 – 17 la 9 – 15  Papinkatu 20

Amalia Alvarez

Amalia Alvarez on chileläis-ruotsalainen sarjakuvataiteilija jonka juuret ovat Likan Antai alkuperäiskansassa. Alvarezin  satiirin ja sosiaalisen realismin genreihin asettuvissa sarjakuvissa on vahvaa antirasistista ja seksismin vastaista sanomaa luokkaperspektiiviä unohtamatta.

Alvarez on julkaissut kirjat Fem papperslösa kvinnors historier (Tusen Serier 2013,) ja Fem historier om prostituerande (Tusen Serier 2016). Kirjojen kertomukset perustuvat tositarinoihin. Lisäksi Alvarez julkaisee myös zinejä, pienlehtiä.

Parhaillaan Alvarez työskentelee Kontrapunkt nimisen projektinsa parissa joka käsittelee syksyn 2015 tapahtumia jolloin Kontrapunkt kohtaamispaikka järjesti turvapaikanhakijoiden vastaanottoa ja osoitti solidaarisuutta EU:n sisäisille siirtolaisille, romaneille ja näiden tilanteelle Malmössä. Sarjan ensimmäinen osa julkaistaan Å-festissä.

Sukupolvet: Tänään "ne" kysyivät minulta kuka olen ja mistä tulen?… Ajattelin kaikkia isovanhempiani, heidän vanhempiaan ja heidän vanhempiaan ja niin edelleen. Minä olen tulos heidän elämistään, peräisin heidän kehoistaan, ja niin sanoin…  Synnyin Likan Antai kansaan, isänisäni ja hänen äitinsä olivat Katur kansaa, äidinäitini oli Mapuche kuten oma äitinsä. Tulen Abya Yalasta. Vaikkei sitä löydy Googlesta Likan Antai ja Mapuche kansat ovat todellisia ja heidän 500 vuotta kestänyt taistelunsa valloittajien historiaa vastaan… minä olen tullut kertomaan todellista historiaa teille, sarjakuvieni kautta.

Amalia Alvarezin näyttely Osynliga röster/Näkymättömät äänet, esillä Porvoon kirjastolla

Metamorfoosi

Sarjakuva, graafinen suunnittelu ja animaatio -linjan opiskelijat Västra Nylands folkhögskolanista ovat tehneet sarjakuvajulisteita teemalla Metamorfoosi. Julisteet ovat nähtävillä Porvoon kirjastossa.

Opiskelijat ovat tulkinneet aihetta vapaasti. Kyse voi olla sisäisestä kasvusta tai ulkokuoren muutoksesta. Kyse voi myös olla ympäristön tai vaikka maan metamorfoosista. Usein yksilön ja ympäristön muutos kulkee käsi kädessä. Sarjakuvien joukossa on kauniita rauhallisia kertomuksia mutta myös humoristisempia tulkintoja.

Esillä on teoksia seuraavilta opiskelijoilta:
Ken Granström, Jim Grönqvist, Ville Gullichsen, Alina Kantola, Kirsi Launiainen, Victor Mattsson, Markus Norrgård, Johanna Pallas, Cecilia Råberg, Adam Sundell, Jesse Tapiovaara ja Karoliina Wennäkoski

Söderkullan kirjasto

Luminorsu ja muita tarinoita sarjakuvakirjeenvaihdosta 10.2.2018 – 10.3.2018, kierros näyttelyssä festivaalipäivänä klo 9.30−10.30

Millaisia sarjakuvia syntyy, kun senioreiden sekä lasten ja nuorten omat sarjisryhmät opettelevat sarjakuvatekniikoita ja tuottavat omien kokemusten ja elämäntarinoiden pohjalta sarjakuvia 100-vuotiaasta Suomesta, sen historiasta ja nykypäivästä? Söderkullan kirjastossa avautuva näyttely esittelee Sarjakuvakirjeenvaihto-projektin satoa.

Helsingin sarjakuvakeskuksessa työskentelevien taiteilijoiden Hannele Richertin ja Verna Kuutin ideoima ja loviisalaisen sarjakuvataiteilija ja -opettaja Karri Laitisen toteuttama Sarjakuvakirjeenvaihto toteutui Söderkullan kirjastossa syksyllä 2017, osana Suomi 100 –hankekirjoa. Senioreiden sekä lasten ja nuorten omat ryhmät kokoontuivat tiistaisin tapaamatta toisiaan. Ryhmissä opeteltiin sarjakuvan perusteita, sarjakuvan historiaa ja omaelämänkerrallisuutta. Ryhmät toteuttivat myös lyhyitä pikasarjakuvia ja kurssin loppupuolella käytiin sarjakuvakirjeenvaihtoa omista kokemuksista ja elämäntarinoista, sekä liikuttiin sekä Suomen historiassa että nykypäivässä.

Galleria Kreutz

Emmi Valveen Armo Sarjakuvanäyttely 3.2. – 3.3. 2018, avoinna festivaalipäivänä klo 11 – 17
Adlercreutzinkatu 36, 06100 Porvoo

Esillä orginaaleja, vedoksia ja työvaiheita Emmi Valveen viime syksynä ilmestyneestä sarjakuvaromaanista Armo. Jo lapsena jokin kiskaisee Emmin toiseen ulottuvuuteen. Siellä asioiden ja toisten ihmisten pimeät puolet ovat hänelle näkyviä. Ihmisten katseet ja kosketukset tekevät häneen reikiä, ja hän yrittää piilottaa kaikkialle tunkeutuvan mustan mönjän, joka karkaa ulos hänen sieraimistaan tai suustaan. Armo kertoo tästä elämästä, uskomattomista seikkailuista baarien, makuuhuoneiden, väkivallantekojen, harhojen ja mielisairaaloiden syövereissä.

Kirjaa voi myös ostaa näyttelystä sekä festareilta.

Avajaiset pidetään 2.2. klo 17 – 19 ja tilaisuus on kaikille avoin.

Vanha Kappalaisen talo

Kaisa & Christoffer Leka: Hiiri ja Ankka 20 vuotta. Näyttely auki 9.2. – 4.3.2018.

Jatkot Vanhalla 1 – 2-3-klubilla

Vanha 1−2−3, Kaivokatu 35. Festivaaliklubin järjestää Täysi Käsi.

  • Aulikki Oksanen lausuu teoksiaan sahansoittaja Antti Halosen säestyksellä
  • Danne Österlund Experience, materiaalia tunnetun porvoolaismuusikon uudelta soololevyltä
  • Priit Pärnin lyhytelokuvia
  • Hyvä Herra & Syvänmerensukeltajat musisoi. Bändi on alkuperäisistä porvoolaisista koostuva, nykyisin Uspenskin uumenissa vaaniva räjähtävän energinen räminäfolkpoppoo, jota eivät säännöt, soittotaito tai vahvistimien watit pidättele!
  • Torttukaraoke
  • Ja yllätyksiä tietysti!